Namenite nam 1 % dohodnine, ki vas nič ne stane

Ste vedeli, da lahko darujete, ne da bi odprli denarnico?

Vsako leto lahko sami odločite, kateri organizaciji boste namenili del sredstev iz svoje dohodnine, ki bi drugače končal v državnem proračunu. Vas ne stane nič, mi pa s tem lahko veliko naredimo! Kaj smo naredili letos?

Materialno smo pomagali več kot 120.000 posameznikom oz. družinam. Razdelili 2.600 ton hrane, 190 ton higienskih izdelkov in 270 ton oblačil.

Na morje smo odpeljali 3.200 otrok in 287 starostnikov.

Izvedli smo več sto brezplačnih prikazov in tečajev prve pomoči in temeljnih postopkov oživljanja. Samo v sklopu akcije Slovenija oživlja, se jih je udeležilo skoraj 3.000 posameznikov.

Do danes smo organizirali 374 terenskih krvodajalskih akcij, ki se jih je udeležilo 88.744 krvodajalcev. Zbrali smo 34.521 litrov krvi, s čimer smo pomagali številnim bolnikom.

Naši zaposleni in bolničarji so v drugem valu epidemije, ki se je zavlekel dolgo v 2021, kar 240 dni oziroma 158.000 ur stali ob boku zdravstvenemu kadru. Gre za takšno količino delovnih ur, kot jo v enem letu opravi podjetje s 75 zaposlenimi.

Izvedli smo delavnice o uporabi pametnih telefonov in računalnikov za 40 starostnikov.

Izdali smo knjižico Kratki zapisi dolgih poti in prevedli številne publikacije, kot sta Izguba in žalovanje med pandemijo covid-19 in Nazaj v šolo po covid-19.

Za zaposlene in prostovoljce smo izvedli usposabljanje o nudenju psihosocialne pomoči in usposabljanje trenerjev Službe za poizvedovanje RKS, ki skrbi tudi za iskanje pogrešanih družinskih članov in obnovo družinskih vezi.

Skupaj z 270 zaposlenimi in prostovoljci smo sodelovali pri mednarodni popotresni vaji SIQUAKE.


Kako nam namenite 1 % dohodnine?

  • Obrazec si lahko natisnete na naši spletni strani: www.rks.si/sl/1-dohodnine in oddate osebno ali po pošti pri pristojnem finančnem uradu.
  • Svoj odstotek dohodnine lahko donirate tudi tako, da izpolnite elektronski obrazec na spletni strani https://edavki.durs.si ali v mobilni aplikaciji eDavki.

Obrazce je treba oddati do konca decembra.

Iskrena hvala vsem za zaupanje. Lepo je deliti in samo skupaj smo NEUSTAVLJIVI!

Nazaj
©2024 Rdeči križ Slovenije Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.