Ob dnevu Civilne zaščite podelili priznanja za nesebično in prizadevno delo

Osrednja slovesnost ob Dnevu Cibilne zaščite, 1. marcu, je potekala 2. marca na Brdu pri Kranju

Prejemniki priznanj Civilne zaščite 2020

Prejemniki priznanj Civilne zaščite 2020

Maks Lešnik, prejemnik kipca Civilne zaščite za posebne zasluge in izjemne dosežke pri delu na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami

Maks Lešnik, prejemnik kipca Civilne zaščite za posebne zasluge in izjemne dosežke pri delu na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami

Na osrednji slovesnosti, ki je ob 1. marcu – dnevu Civilne zaščite, potekala 2. marca na Brdu pri Kranju, so podelili 33 priznanj. Najvišje priznanje, kipec Civilne zaščite je kot nagrado za posebne zasluge in izjemne dosežke pri delu na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami prejel Maks Lešnik.

Na slovesnosti so priznanja Civilne zaščite vročili zaslužnim pripadnikom Civilne zaščite, poklicnih in prostovoljnih reševalnih sestavov ter drugim posameznikom, skupinam, občinam, gospodarskim družbam, zavodom in drugim organizacijam za zasluge in prispevek pri razvijanju in krepitvi pripravljenosti, izvajanju zaščite, reševanja in pomoči ter odpravljanju posledic naravnih in drugih nesreč za leto 2019. Priznanja so simbolična zahvala za dolgoletno nesebično in prizadevno delo na področju zaščite, reševanja in pomoči, pa tudi za hrabra dejanja ob različnih vrstah nesreč.

Komisija za priznanja in nagrade na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami je letos potrdila skupaj 275 predlogov za priznanja Civilne zaščite – 145 bronastih znakov, 66 srebrnih znakov, 34 zlatih znakov, 29 plaket in kipec Civilne zaščite. Na osrednji slovesnosti so podelili 33 priznanj, preostala pa bodo v naslednjih dneh podelili na trinajstih regijskih prireditvah po Sloveniji.

Srebrni znak Civilne zaščite za posebne zasluge in izjemen prispevek pri razvijanju ter izboljšanju varnosti pred naravnimi in drugimi nesrečami je prejela tudi predsednica Strokovnega centra RKS za prvo pomoč Eva Pogačar.

Plaketo Civilne zaščite kot priznanje za življenjsko delo, posebne zasluge in izjemne uspehe pri zaščiti in reševanju ljudi, živali, premoženja in kulturne dediščine ter pri varovanju okolja ob naravnih in drugih nesrečah pa je prejel član Glavnega odbora RKS in podpredsednik RKS - OZ Ljubljana mag. Robert Kus.

Seznam vseh prejemnikov priznanj si lahko ogledate spodaj. Celotno novico lahko prebrete tukaj.

Iskrene čestitke vsem prejemnikom priznanj!

 

Foto: Bruno Toič, MORS

Pripete datoteke

Nazaj
©2024 Rdeči križ Slovenije Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.